Restauracja rosyjska Sankt Petersburg we Wrocławiu
została zamknięta w 2010 roku



Szef kuchni poleca O restauracji Galeria Catering Bankiety


Zobacz także:   regały magazynowe
www.armar.pl






Bliny z kawiorem

Składniki na cztery porcje:

  • 150 gr m±ki gryczanej
  • 50 gr m±ki pszennej
  • 2 jajka
  • mleko 150 ml
  • drożdże 20 gr
  • sól
  • pieprz
  • kawior astrachański 30 gr
  • ¶mietana wiejska
  • łoso¶ wędzony
  • zioła do dekoracji
  • masło 200 gr
  • pół cytryny

M±kę gryczan± i pszenn± przesiewamy. Dodajemy lekko ogrzane mleko wraz z drożdżami i wbijamy dwa jajka. Wszystkie składniki zarabiamy, dodajemy sól i pieprz i odstawiamy w ciepłe miejsce, przykrywaj±c wilgotn± ¶ciereczk±
kuchenn±. Po około 30 minutach ponownie wyrabiamy ciasto. Masło ogrzewamy na patelni aż się sklaruje, czyli będzie przeĽroczyste. Na tak rozgrzane masło, kładziemy chochelk± małe placuszki ciasta . Smażymy po około 2 minuty z każdej strony. Serwujemy gor±ce, z kawiorem i wiejsk± kwa¶n± ¶mietan± . Dekorujemy wędzonym łososiem, ¶wieżymi ziołami i cytryn±.

Szef Kuchni życzy smacznego.


Przysmaki | Menu | Szef kuchni poleca | O restauracji | Galeria zdjęć | Catering | Bankiety i wesele